Over ons

Als kind hield Tuncay al van de lekkernijen afkomstig van zijn geboorteplaats, Gaziantep. Zijn opa had een banketbakker en daar kon hij van allerlei zoetigheden snoepen. Helaas stopte zijn opa op zijn vijfenzestigste met werken en moest Tuncay zijn zoetigheden ergens anders halen. Dit is voor Tuncay de motivatie geweest om op 12 jarige leeftijd de ambachtelijke wereld van Baklava in te treden. Zes jaar later werd de eerste eigen winkel geopend en konden ook alle recepten van opa in het assortiment opgenomen worden.


Na in Nederland getrouwd te zijn bleek hier een gat in de markt te zijn wat betreft de echte Turkse en Arabische banketbakkersspecialiteiten. Geen winkel in de wijde omgeving verkocht de recepten die in Gaziantep al jaren gemaakt werden. De stap naar een eigen winkel in Nederland werd gezet en de winkel 'Patisserie Antep' opende haar deuren in 1994.


De generaties oude familierecepten zijn nu onderdeel van het uitgebreide assortiment. Hoewel veel recepten algemene kennis zijn, is de smaak toch niet te evenaren. Eenmaal geprobeerd komt men altijd terug. Wegens heimwee naar de ongeëvenaarde Turkse delicatessen vragen zelfs Turkse diplomaten naar de zoetigheden van 'Patisserie Antep' als ze in Rotterdam zijn. Ook de betere restaurants en cateraars uit heel Nederland weten de winkel te vinden. Zelfs de oude leermeester van Tuncay sprak de lovende woorden "de leerling overtreft de meester", na het proeven van zijn verfijnde baklava.


Het geheim van de kwaliteit is de combinatie van jarenlange ervaring in het vakmanschap en de speciaal geselecteerde ingrediënten. Welke ingrediënten er precies gebruikt worden en op welke exacte manier het gemaakt wordt, blijft natuurlijk geheim...


Om ook te ervaren waar vele anderen geen genoeg van kunnen krijgen, kunt u gerust eens langskomen.

Alles wat zich op deze website bevindt mag niet verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd datasysteem of openbaar gemaakt worden, in welke vorm of wijze dan ook, hetzij fotokopieën, opnamen, elektronisch, mechanisch of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Patisserie Antep.
Copyright © 2014 | Designed by Ali Özyurt